Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Komarčević najbolji na Polumaratonu

Miroslav Komarčević, atletičar Crvene zvezde, trijumfovao je na Novosadskom NIS polumaratonu rezultatom 1:10:08, ispred drugoplasiranog Saše Stolića iz Opova i Gorana Miličića iz Atletskog kluba "Kosovo polje", koji je na cilj stigao treći.

Helikopter pao zbog jakog vetra

Uzrok pada helikoptera novosadske firme ''Ciklonizacija'', kojim je upravljao pilot Nikola Radić (54) iz Beograda, nedaleko od zrenjaninskog aerodroma "Ečka", prema nepotvrđenim informacijama je jak vetar prilikom okretanja.

Strateški partner za Vodovod

Izmene programa poslovanja "Vodovoda", koje je usvojila Skupština grada, omogućiće da se 65 miliona dinara izdvoji za izbor konsultanta za uvođenje strateškog partnera u ovo preduzeće.

Odobreno poskupljenje parkiranja

Odbornici Skupštine grada odlučili su da Novosađani tokom aprila, a najkasnije u maju, počnu da plaćaju pet dinara skuplje parkiranje u crvenoj i plavoj zoni.  

Karte za 4. meč sa Makabijem od ponedeljka

Košarkaški klub Partizan saopštio je da će karte za četvrtu utakmicu četvrtfinalne serije sa Makabijem, koja se igra narednog četvrtka u Beogradskoj areni, biti puštene u prodaju u ponedeljak.

Sat za našu planetu

Večeras, u 20:30, u Novom Sadu će se isključiti svetla na Trgu slobode, na Katoličkoj i Sabornoj crkvi, na zgradi Pokrajinske vlade, na Pozorišnom trgu i na Petrovaradinskoj tvrđavi.      

Nagrada za učenike Karlovačke gimnazije

Učenici Karlovačke gimnazije, zajedno sa vršnjacima iz Slovenije i Slovačke, osvojili su prvo mesto na Akademiji srednjoevropskih škola, međunarodnom takmičenju za školska partnerstva.

Biciklistička trka za školarce

Biciklistička trka za učenike od petog do osmog razreda, "Školska liga Novog Sada", održaće se u subotu 27. marta u parku kod Železničke stanice, a počinje u 11 časova.        

Dvočasovna rasprava o bezbednosti

Na sednici Skupštine grada dva sata se raspravljalo o stanju bezbednosti u Novom Sadu, o čemu su odbornici iz opozicionih partija postavljali brojna pitanja predstavniku Policijske uprave Stevanu Jariću.